KundeCo.Sparnordfonden.Core.Models.DocumentTypes.Image?.Name
Søværnets Havmiljøvogterkampagne

Fakta
Projektnavn
Til kamp mod havfald
Projektejer
Søværnets Havmiljøvogterkampagne
Projektperiode
2017-2022
Støttet med
2.000.000 kr.

-

Siden 2017 har Spar Nord Fonden støttet kampen mod havfald med 2 mio. kroner. Nu er 30.000 frivillige blevet havmiljøvogtere, som hvert år hjælper forsvaret med at passe på vores havmiljø. Det gør de ved at holde vores strande og have fri for havfald.

Det er Søværnet, som står bag Havmiljøvogterkampagnen, og det er Danmarks første og største fællesindsats mod 'havfald'. Hvert år indsamler kampagnens medlemmer tilsammen over 500 tons plastik og andet affald i de specialfremstillede havfaldsposer og -sække, og denne indsats bidrager ikke blot til at passe på naturen og livet i havet. Den åbner også nye perspektiver for turismen i Danmark. Flotte rene strande ventes nemlig at blive en af de allervigtigste parametre, når udenlandske turister i fremtiden vælger feriemål. Og en række undersøgelser viser, at Danmark scorer meget højt i kategorien 'flotte og rene strande', og at scoren er stigende i disse år. Det skyldes naturligvis ikke mindst det store frivillige arbejde med at opsamle havfald.

Spar Nord Fondens donationer er blandt andet gået til event-boxe, der kan gøre indsamling af havfald til en god fællesoplevelse for en større gruppe af mennesker, og til et nyt inspirationsmateriale til undervisningen i folkeskolen, så eleverne kan prøve at indsamle havfald på stranden. Derudover er der udviklet en app, så man kan se hvor der ligger havfald samt hvor det er muligt at hente poster.

Havmiljøvogterkampagnens junior-afdeling er for børn mellem 8 og 12 år og tæller nu over 1.800 friske drenge og piger.

Du kan også blive havmiljøvogter. Tilmeld dig på deres hjemmeside og modtag din velkomstpakke allerede i dag.