10 til Forskel

Spar Nord Fonden støtter hvert år hundredevis af lokale fællesskaber inden for kultur, social og fritid. Med 10 til Forskel stiller Spar Nord Fonden hver måned 10.000 kroner på højkant til jeres lokale projekt. Upload jeres video i dag. Stem. Og gør en forskel.

Afstemningen for juli slutter om

4 dage31. juli 2024 kl. 10:00 AM


Stem på din favorit

646

stemmer

Team Østvendsyssel U13 piger

Fællesskab og fodbold skal være for alle
Vi er 17 piger, som elsker fodbold og sammenhold. Vi har et stærkt fællesskab, hvor der er plads til alle, som vi gerne vil opretholde. Grunden til at vi deltager, er for at gøre turen billigere, så alle har råd til at komme med på vores fodbold tur til Italien i efterårsferien. Turen vil give os gode oplevelser sammen og styrke vores hold både socialt og sportsligt. Vi ønsker, at ALLE på holdet har mulighed for at komme med, og har derfor brug for jeres stemmer. ♡ Støt pigerne fra Team Ø ♡

749

stemmer

Egebjerg IF

Egebjerg IF U12 til U15 piger skal til Italien
Vi efter mange års målrettet indsats er gået fra 1 pige årgang med 5 spillere til 4 med samlet 50. Med stor fokus på hvad der sker uden for banen, er vi lykkes med at skabe et fantastisk miljø for nogle fantastiske piger. Nu skal kronen på værket være et stævne i Italien.

1

stemme

Parasport Helsingør

FrameRunning til sommerstævne
Selvom man har et udviklingshandicap er der betydningsfuldt at være i inkluderende fællesskaber. Her er sommerstævne i atletik, hvor mange atleter dystede i forskellige discipliner

20

stemmer

Vestfyns Rideklub

Vestfyns Rideklub
I Vestfyns Rideklub ønsker vi os et tilskud til et ridebanehegn, så vores rideture på udendørsbanen bliver sjovere og mere sikre. Vi er en mindre foreningsbaseret rideklub, som drives af frivillige kræfter og vores vigtigste fokusområde er at give børn og unge en god og tryg start på hestelivet. Vores trænere og medlemmer knokler hele året for at blive bedre hestemennesker og for at hjælpe og støtte hinanden. Vi synes, at de er mega seje og at de fortjener flotte og lækre rammer.

5

stemmer

Bolbro GIF

Inkluderende idrætsfællesskab for psykisk sårbare (Idræt For Sindet, Bolbro (IFS) )
Vi styrker fællesskabet for psykisk sårbare over 18 år, hvor vi har fokus på at skabe et inkluderende idrætsfællesskab. Vi er nu nået så langt, at vi har modet til at komme ud af huset til forskellige IFS-arrangementer, såsom volleyturnering, badmintonturnering m.m. I den forbindelse kunne vi rigtig godt tænke os at have en fælles T-shirt på, både for at gøre os genkendelige for hinanden og skabe en tryghed for hinanden - og vise at vi er afsted som hold.

8

stemmer

Østbirk Skole

Østbirk Skole 8. årgang studietur Berlin
8.Årgang på Østbirk Skole skal til septemper på studietur til Berlin. Vi kunne derfor godt bruge lidt ekstra penge, til at få en mega fed tur, med fælleskabet i top. Stem på os!


Om 10 til Forskel

10 til Forskel er sat i verden for at hylde de lokale initiativer og sørge for at sætte fokus på de projekter, der gør en forskel for mennesker i lokalsamfundet. Bag 10 til Forskel står Spar Nord Fonden, der siden 2012 og hver måned har givet 10.000 kroner til gode ideer, som personer eller fællesskaber i Danmark har udviklet og selv lagt masser af kræfter i. Initiativer, som blev vindere, fordi initiativtagerne har formået at engagere netværk og lokalsamfund i muligheden for støtte.

 

Spar Nord Fondens hensigt og mål med 10 til Forskel er at bidrage til at selv små projekter kan opstå til glæde for fællesskabet i lokalsamfundet - og gøre en stor forskel.

 

Gennem årene har vi set, at 10 til Forskel faktisk kan glæde dobbelt. Først med mange grineflip og fælles flid, når den lille video skal optages - og senere igen, hvis man også bliver månedens vinder af 10.000 kroner.

Retningslinjer for 10 til Forskel: Hvem kan deltage?

Spar Nord Fonden opfordrer lokale ildsjæle fra fritidsklubber, foreninger, skoler, børnehaver, kulturelle institutioner m.v. til at uploade deres gode projekter til konkurrencen.



Tips og Tricks

  1. Sørg for at lave videoen i bredformat 16:9, da videoen vil blive vist i dette format på hjemmesiden. 
  2. Det er en god idé at lave et manuskript, inden I begynder at optage. Find frem til jeres vigtigste budskaber, og hvilke oplysninger det er vigtigt at få fortalt.
  3. Brug et enkelt og letforståeligt sprog, så trænger jeres projekt igennem hos flest mulige seere.
  4. Der er ofte større oplevelser i billeder end i ord. Så vis, hvad I kan, samtidig med I fortæller om projektet.
  5. Sørg for, at lyden er god og tydelig. Pas på ikke at få for meget baggrundsstøj. Tal tæt ved og i retning af mikrofonen, så jeres budskab går tydeligt igennem.
  6. Vær opmærksom på lyset. Sørg for, at det er personen, genstanden eller stedet, du filmer, der er oplyst. Det kan desuden være svært at filme op mod solen.
  7. Navngivningen af jeres indslag er vigtig. Find en overskrift, der er dækkende og fængende – så er det lettere at henvise til filmen for de personer, I ønsker skal dele videoen. Det giver flere stemmer.

 

God fornøjelse med optagelserne!



Deltag i 10 til Forskel