10.000 kroner til USA-rejse, basketball og fællesskab

I januar løb Køge Bugt Basketball U15 med 10 til Forskel-sejren og vandt 10.000 kroner til deres rejse til Orlando i USA. Holdet er kommet hjem med gode oplevelser, der blandt andet tæller træning af professionelle basketballspillere og kampe mod gode lokale basketballhold.

Udgivet 18. marts 2024| 10 til Forskel |
Spar Nord Fonden

10 til Forskel er en månedlig afstemning blandt projekter, der bliver præsenteret i korte videoer på Spar Nord Fondens hjemmeside. Vinderne modtager 10.000 kroner til deres lokale projekt.

 

Det hele begyndte med at en forælder til en spiller på holdet havde hørt om en jysk fodboldklub, der havde vundet 10.000 kroner i Spar Nord Fondens 10 til Forskel-konkurrence. Det fik tændt en gnist hos holdet, og så fik de produceret en video og uploadede den til konkurrencen i januar. Derefter gik jagten på stemmer ind.

 

Holdet kunne godt bruge de ekstra 10.000 kroner, da de stod over for en kommende rejse til Orlando i USA. Her kunne holdet se frem til at spille kampe mod lokale basketballhold, se en NBA-kamp og besøge lokale skoler.

 

Tilbage i januar havde holdet travlt, for de havde kun én måned til at vinde konkurrencen, for allerede i februar skulle holdet på deres store rejse for at dele denne oplevelse sammen. Det lykkedes ved hjælp af både en ihærdig og fælles indsats at indsamle i alt 2.893 stemmer. Holdet var ivrige med at dele opslag på de sociale medier, de var rundt i Køge by for at indsamle stemmer, og generelt mødte holdet stor opbakning i lokalområdet.

-Holdet blev lykkelige over at vinde, for vi manglede nemlig lige de sidste penge til USA-turen.

Lonnie Østergaard, forælder til en spiller på holdet

Derfor var de 10.000 kroner ekstra til rejsebudgettet en stor hjælp, da det var med til at holde egenbetalingen nede, så alle havde mulighed for at komme med på rejsen.

 

I USA så holdet også Florida Gators spille kamp, og de besøgte Floridas Gators campus med 70.000 elever, hvor den danske guard Alberte Rimdal spiller. Og heldigvis var der også tid til både shopping, strandtur og hygge.

 

U15-holdet havde en fantastisk tur med en masse basketball, fællesskab og oplevelser for livet.

 

Deltag i 10 til Forskel

10 til Forskel er en unik mulighed for at realisere projekter, der samtidig engagerer og skaber sammenhold blandt deltagerne. Hver måned er der 10.000 kroner på spil og dermed en ny mulighed for at realisere projekter til glæde og gavn for fællesskabet. 

 

I Spar Nord Fonden opfordrer vi ildsjæle fra klubber, foreninger, skoler, børnehaver, integrationsprojekter, kulturelle institutioner med videre til at uploade deres gode projekter.

 

Upload dit projekt og deltag i 10 til Forskel her.

 

Se de tidligere vindere her.

 


 Seneste nyheder