10 til Forskel

Spar Nord Fonden støtter hvert år hundredevis af lokale fællesskaber inden for kultur, social og fritid. Med 10 til Forskel stiller Spar Nord Fonden hver måned 10.000 kroner på højkant til jeres lokale projekt. Upload jeres video i dag. Stem. Og gør en forskel.

Afstemningen for juni slutter om

8 dage28. juni 2024 kl. 10:00 AM


Stem på din favorit

192

stemmer

Vestfyns Rideklub

Vestfyns Rideklub
I Vestfyns Rideklub ønsker vi os et tilskud til et ridebanehegn, så vores rideture på udendørsbanen bliver sjovere og mere sikre. Vi er en mindre foreningsbaseret rideklub, som drives af frivillige kræfter og vores vigtigste fokusområde er at give børn og unge en god og tryg start på hestelivet. Vores trænere og medlemmer knokler hele året for at blive bedre hestemennesker og for at hjælpe og støtte hinanden. Vi synes, at de er mega seje og at de fortjener flotte og lækre rammer.

45

stemmer

Bolbro GIF

Inkluderende idrætsfællesskab for psykisk sårbare (Idræt For Sindet, Bolbro (IFS) )
Vi styrker fællesskabet for psykisk sårbare over 18 år, hvor vi har fokus på at skabe et inkluderende idrætsfællesskab. Vi er nu nået så langt, at vi har modet til at komme ud af huset til forskellige IFS-arrangementer, såsom volleyturnering, badmintonturnering m.m. I den forbindelse kunne vi rigtig godt tænke os at have en fælles T-shirt på, både for at gøre os genkendelige for hinanden og skabe en tryghed for hinanden - og vise at vi er afsted som hold.

925

stemmer

Smørum Rulleskøjterklub

Smørum Rulleskøjteklub
Løberne fra Smørum Rulleskøjteklub ønsker sig nye indmarchdragter. Klubben deltager i mange stævner og træningssamlinger hvert år, både i Danmark og i udlandet, når vi deltager i stævnerne, skal vores løbere bære ens klubdragter. Klubbens nuværende dragter er gamle og slidte og vi trænger derfor til nye, for at kunne fremstå i overensstemmelse med det sportslige vi kan. Hjælp os med at dele denne video, og med jeres stemme så vi kan vinde præmien og få råd til nye dragter!

770

stemmer

Østbirk Skole

Østbirk Skole 8. årgang studietur Berlin
8.Årgang på Østbirk Skole skal til septemper på studietur til Berlin. Vi kunne derfor godt bruge lidt ekstra penge, til at få en mega fed tur, med fælleskabet i top. Stem på os!

194

stemmer

Stevnsgade Basketball klub

Stevnsgade u15 piger skal til Battle in Seattle
Vi er blevet inviteret til at deltage i Battle i Seattle til sommer. For os er det en kæmpe mulighed for at danne netværk og få kontakter i USA. Og samtidigt styrke vores fællesskab som hold. Der er ikke mange piger der spiller basket i Danmark og for mange af os på holdet er det at spille i USA en kæmpe drøm og mulighed. Vi har virkeligt kæmpet for at få denne tur til at lade sig gøre og dermed vise at piger i basket kan mindst ligeså meget som drengene. Så hjælp os med at komme afsted!

6

stemmer

Dansk Kennel Klub

Juniorlandsholdet i agility skal til VM i Belgien
Vi er det danske juniorlandshold i agility, og til sommer skal vi til junior VM i Belgien. Til denne tur søger vi om økonomisk støtte til at dække omkostninger ifm. transport, kost og logi. Vi glæder os rigtig meget, og vi håber derfor, at I vil give os en stemme.

4

stemmer

HOME-START Familiekontakt Odense

HOME-START Familiekontakt Odense har brug for nye frivillige
HOME-START Familiekontakt Odense er en frivillig, social forening, som støtter pressede småbørnsfamilier med en frivillig familieven to timer om ugen. Ved at stemme på os kommer vi ét skridt nærmere på at kunne skabe glæde hos både familier og frivillige. For at kunne støtte endnu flere familier håber vi på at få et bidrag til at øge vores rekrutteringsindsats rettet mod nye frivillige familievenner - så vi på den måde kan gøre en forskel for småbørnsfamilier i vores lokalområde.

2

stemmer

Brobyholdet

Hjælp Brobyholdet til Kroatien
Brobyholdet er et gymnastikhold for tidligere elever fra Broby Sportsefterskole, bestående af 67 gymnaster og 6 trænere. Til sommer rejser vi til Kroatien, hvor vi skal lave opvisningerne rundt i forskellige byer, lave workshops og meget mere, og vi glæder os til at vise den danske gymnastikkultur frem i de Kroatiske omgivelser. Vi har træning fredag til lørdag én gang om måneden, og var i marts ude i de danske haller med vores opvisning - og nu glæder vi os til at gøre det samme i Kroatien.

2

stemmer

Viborg FF Amatørafdeling

Hjælp U13 drengene fra VFF til Verona Cup i Italien
I Viborg FF har vi et fantastisk sammenhold på U13 drenge. Der var derfor hurtigt over 30 drenge der sagde ja til at tage til Verona Cup i Italien i efterårsferien, da U14 spurgte om vi kunne tænke os at tage med. En sådan tur vil give oplevelser og sammenhold på tværs af holdene, både socialt og sportsligt, der vil blive husket tilbage på i lang tid. For at gøre turen så billig som mulig, så alle kan være med, samler vi penge ind, så stem på os.

1

stemme

Virklund Skoles Forældreforening

Fællesskaber gennem motionsløb for skoleløb
Vi styrker sammenholdet for skolebørn i vores lokalområde - og arrangerer børneløb og fælles markedspladsstemning for alle tilskuere. Vi vil gerne styrke sammenholdet og fællesskabet i vores lille bysamfund på 3500 indbyggere.

2

stemmer

Kulturhavn Gillelejes Venner

Kaos Ved Kanalen
Kulturhavn Gillelejes Venner (KGV) søger støtte til denne skønne børnefestival i uge 29 for de 3-8 årige. Kaos Ved Kanalen er det helt rette udtryk for, hvad der sker på Broen over kanalen i løbet af disse 2 dejlige sommerdage. Denne festival i børnehøjde samler folk fra hele byen og omegn i en stemning af løssluppethed og glæde. Det er blevet en tradition af de sjove, som vi håber, I vil hjælpe os med at værne om.


Om 10 til Forskel

10 til Forskel er sat i verden for at hylde de lokale initiativer og sørge for at sætte fokus på de projekter, der gør en forskel for mennesker i lokalsamfundet. Bag 10 til Forskel står Spar Nord Fonden, der siden 2012 og hver måned har givet 10.000 kroner til gode ideer, som personer eller fællesskaber i Danmark har udviklet og selv lagt masser af kræfter i. Initiativer, som blev vindere, fordi initiativtagerne har formået at engagere netværk og lokalsamfund i muligheden for støtte.

 

Spar Nord Fondens hensigt og mål med 10 til Forskel er at bidrage til at selv små projekter kan opstå til glæde for fællesskabet i lokalsamfundet - og gøre en stor forskel.

 

Gennem årene har vi set, at 10 til Forskel faktisk kan glæde dobbelt. Først med mange grineflip og fælles flid, når den lille video skal optages - og senere igen, hvis man også bliver månedens vinder af 10.000 kroner.

Retningslinjer for 10 til Forskel: Hvem kan deltage?

Spar Nord Fonden opfordrer lokale ildsjæle fra fritidsklubber, foreninger, skoler, børnehaver, kulturelle institutioner m.v. til at uploade deres gode projekter til konkurrencen.Tips og Tricks

  1. Sørg for at lave videoen i bredformat 16:9, da videoen vil blive vist i dette format på hjemmesiden. 
  2. Det er en god idé at lave et manuskript, inden I begynder at optage. Find frem til jeres vigtigste budskaber, og hvilke oplysninger det er vigtigt at få fortalt.
  3. Brug et enkelt og letforståeligt sprog, så trænger jeres projekt igennem hos flest mulige seere.
  4. Der er ofte større oplevelser i billeder end i ord. Så vis, hvad I kan, samtidig med I fortæller om projektet.
  5. Sørg for, at lyden er god og tydelig. Pas på ikke at få for meget baggrundsstøj. Tal tæt ved og i retning af mikrofonen, så jeres budskab går tydeligt igennem.
  6. Vær opmærksom på lyset. Sørg for, at det er personen, genstanden eller stedet, du filmer, der er oplyst. Det kan desuden være svært at filme op mod solen.
  7. Navngivningen af jeres indslag er vigtig. Find en overskrift, der er dækkende og fængende – så er det lettere at henvise til filmen for de personer, I ønsker skal dele videoen. Det giver flere stemmer.

 

God fornøjelse med optagelserne!Deltag i 10 til Forskel