Rekordmange skoleelever tilmeldt ASK WHY? Docs

Dokumentar-projektet ASK WHY? Docs er netop nu på turné rundt i landet. Stærke dokumentarfilm i biografen kickstarter samtalen om menneskerettigheder og giver elever i hele Danmark et større globalt udsyn. Med nu 8.000 tilmeldte elever er projektet populært som aldrig før – og flere klasser står på venteliste.

Udgivet 17. september 2024| ASK WHY? |
Social

Fra to klasser i København i 2016, når projektet i år ud til 8.000 elever i 37 kommuner – fra Frederikshavn til Rønne. Foruden klasser i udskolingen er det nu også muligt for ungdomsuddannelser at blive en del af projektet.

 

Mette Hoffmann Meyer, direktør i THE WHY Foundation, glæder sig over udviklingen:

Vi er utroligt stolte over, at så mange skoleklasser i Danmark har tilmeldt sig vores projekt.

Mette Hoffmann Meyer, direktør i THE WHY Foundation

Hun fortsætter:

 

- Det viser, hvordan stærke og faktabaserede dokumentarfilm om menneskerettigheder i biografen kan udfordre elevernes syn på verden og stimulere engagement. Vi håber derfor på mere finansiering i fremtiden, så de mange klasser på venteliste også kan opleve dette unikke rum.

 

Et spørgeskema i forbindelse med THE WHY Foundations evaluering af projektet viser da også udtalt begejstring blandt alle deltagere. Visningerne giver både eleverne større forståelse for andre unges situation rundt omkring i verden, ligesom dokumentarfilmen som pædagogisk redskab og biografens evne til at kickstarte samtaler får ros af lærerne. 

 

Anette Holmen, lærer på Bakkevejens Skole i Bramming, er yderst tilfreds med projektet: 

 

- ASK WHY er med til at give min undervisning et løft, og eleverne er positivt motiverede for at lære om dokumentarfilm. Det giver også klassen en fælles oplevelse, som kan bruges ind i samtalen om filmen og indhold.

 

 I år er der kommet to nye, prisvindende dokumentarer med i programmet, der består af 10 film. I ’Velkommen til Tjetjenien’ (David France, 2020) hjælper en organisation forfulgte LGBT+-personer ud af Tjetjenien, mens ’19 år og dødsdømt i Teheran’ (Steffi Niedezoll, 2023) udkrystalliserer den brutale kvindeundertrykkelse i det moderne Iran.

Om ASK WHY? Docs

ASK WHY? Docs er et gratis dokumentarprojekt om menneskerettigheder drevet af THE WHY Foundation henvendt til elever i udskolingen og på ungdomsuddannelser. 

 

Tre gange i løbet af et skoleår kommer eleverne i biografen og ser dokumentarfilm relaterede til menneskerettigheder om jævnaldrene, der oplever blandt andet krig, forfølgelse og mediemanupulation. Efterfølgende er der en debat med en relevant gæst. 

 

Mere end 7.000 elever fra 34 kommuner deltog i forløbet i 2023/24. I år er der tilmeldt 8.000 elever fra 37 kommuner.

 

Projektet er støttet af Lauritzen Fonden, Nordea Fonden, Halbergs Familiefond, Biografklub Danmark Fonden, Spar Nord Fonden, Åben Skole Københavns Kommune, Det Danske Filminstitut, Det Arnstedske Familiefond, Ole Kirks Fond, Jyllands Postens Fond, Frederiksbergfonden og Producent Rettighedsforeningen.

Om THE WHY Foundation

THE WHY Foundation er en uafhængig, upolitisk, non-profit organisation, der via faktuelle film sætter en national og international dagsorden, og bringer humanitære problematikker ind i den offentlige debat.

Seneste nyheder: Social



Seneste nyheder