KundeCo.Sparnordfonden.Core.Models.DocumentTypes.Image?.Name
K7 udvider med flere kunstarter og kulturtilbud til unge
Nyhed 15. august 2023
Sidste år satte den nationale ungdomskulturuge K7 nye rekorder, da hele 50.000 billetter til landets museer, kunsthaller og teatre blev indløst af unge mellem 18-27. Når K7 vender tilbage i uge 37, er det med rekordstor opbakning fra branchen og endnu mere kultur på programmet, der i år også byder på klassisk musik. Udviklingen af et digitalt kulturpas giver institutionerne unik viden og indsigt i den unge målgruppes kulturvaner.

I uge 37 kan landets unge tage deres venner under armen og få en solid kulturinsprøjtning på et bredt udsnit af landets kulturinstitutioner. Initiativet løber for fjerde år i træk og bygger videre på sidste års enorme succes, hvor et rekordstort antal unge greb chancen for at opleve kulturen på en ny og lettere tilgængelig måde.

 

Som en del af den landsdækkende kulturuge K7 kan alle unge til og med 27 år nyde fri entré på mere end 160 museer, kunsthaller og oplevelsescentre på kryds og tværs af hele Danmark – fra ARoS i Aarhus, Trapholt i Kolding og H.C. Andersens Hus i Odense til Glyptoteket i København og Louisiana i Humlebæk. Derudover får de unge også en eksklusiv mulighed for at udforske scenekunsten, når de igen i år kan sikre sig teaterbilletter til kun 40 kroner på 18 udvalgte teatre.

 

Som noget helt nyt tilføjer K7 endnu en kunstart til programmet, når otte koncerthuse inviterer de unge indenfor og tilbyder koncertbilletter til kun 40 kroner hos blandt andre Aarhus Symfoniorkester, Aalborg Symfoniorkester, Esbjerg Ensemble og Musikhuset KBH.

 

Fondsdirektør Bo Uggerhøj fra Spar Nord Fonden, der er hovedpartner bag initiativet, fortæller:

 

- I Spar Nord Fonden er vi særdeles glade for at støtte et initiativ som K7, der giver unge gratis adgang til en lang række kulturinstitutioner over hele landet. K7 åbner kunst og kultur op for de unge og giver dem adgang til kulturoplevelser, de ikke nødvendigvis får andre steder. De bliver inviteret ind i kulturens verden - og netop dét kan være startskuddet på hyppigere besøg i fremtiden.

 

Se hele listen over de over 180 museer, kunsthaller, teatre og koncerthuse K7 i år giver adgang til på www.k7k7.dk

Digitalt kulturpas giver nye indsigter og styrker viden om unges kulturvaner

K7-initiativet har oplevet en overvældende og voksende opbakning fra både partnere og publikum år efter år. I 2022 introducerede K7 et digitalt kulturpas, der sidenhen har givet de medvirkende institutioner vigtig viden om en ellers svært tilgængelig målgruppe og deres kulturvaner.

 

Projektleder for K7, Astrid Sperling, fortæller om årets store fokus på indsamling af data:  

 

- I år bygger K7 videre på det gratis digitale kulturpas, der sidste år blev brugt mere end 50.000 gange og er de unges billet til kulturen hele uge 37. Kortet giver vigtig viden til de deltagende kulturinstitutioner, da de modtager information om de unge besøgendes kulturvaner, kønsfordeling, alder, beskæftigelse og bopælskommune samt resultaterne af en efterfølgende spørgeskemaundersøgelse, hvor 6000 unge sidste år deltog. Igen i år ser vi frem til at dele årets data med de medvirkende kulturinstitutioner, så de i fremtiden kan blive endnu bedre til at invitere de unge indenfor.

 

Årets digitale kulturpas til K7 kan hentes nemt og gratis på www.k7k7.dk allerede nu.

Som institution kan man stadig nå at være med i K7, hvis man tilmelder sig nu.

 

Om K7

K7 er et landsdækkende initiativ, der i uge 37 inviterer unge inden for på museer, kunsthaller, teatre og koncerthuse over hele landet – i år med rekordstor tilslutning med over 180 kulturinstitutioner repræsenteret. Kampagnen giver fri entré til alle unge mellem 18-27 år på 160 museer og billetter til 40 kroner på 16 teatre og 8 koncerthuse.

 

K7 er støttet af Spar Nord Fonden og Københavns Kommune som hovedpartnere. Årets scenekunsttilbud er udviklet i samarbejde med CPH STAGE, og årets program for klassisk musik er støttet af Augustinusfonden.  

 

Bag K7 står ADBC, der er et af landets førende huse inden for konceptudvikling og formidling af kultur, historie og videnskab med 30 års erfaring med kommunikation, festivaler og events.


Seneste nyheder