KundeCo.Sparnordfonden.Core.Models.DocumentTypes.Image?.Name
Gymnaster vinder 10.000 kroner til Argentina-rejse
Nyhed 24. marts 2023
Når Viborg Elitehold rejser til Argentina i efteråret for at udbrede deres gymnastikglæde, er det med 10.000 kroner ekstra på rejsebudgettet. De har nemlig vundet 10 til Forskel-konkurrencen i februar, som giver dem mulighed for at donere brugt gymnastikudstyr til argentinerne.

Efter en nervepirrende slutspurt blev det Viborg Elitehold, der løb med sejren i 10 til Forskel. 10 til Forskel er en månedlig afstemning blandt projekter, der bliver præsenteret i korte videoer på Spar Nord Fondens hjemmeside. Vinderne modtager 10.000 kroner til deres lokale projekt, der gavner fællesskabet.

 

Ved hjælp af en fælles og ihærdig indsats formåede holdet at indhente 3240 stemmer, som var nok til at slå det konkurrerende hold med to stemmer.

 

- Især i de sidste dage - og faktisk de sidste minutter - var hele holdet aktive med at samle så mange stemmer som overhovedet muligt. Det var et tæt løb med et andet deltagende hold, så vi holdt alle vejret, da tiden løb ud, siger gymnast Malene Johannsen Terp.

 

Viborg Elitehold er et gymnastikhold bestående af rytme- og springgymnaster fra hele landet, som træner sammen cirka en gang i måneden med base på Viborg Idrætshøjskole. Til efteråret har holdet planlagt en gymnastikrejse til Argentina, hvor de 10.000 kroner er et glædeligt tilskud til rejsen.

 

I Argentina skal de bo hos værtsfamilier, lave opvisninger og workshops for børn, unge og voksne med henblik på at sprede budskabet om dansk kultur, sundhed, bevægelsesglæde og fællesskab - og selvfølgelig udforske landet og dets kultur. Dog er pengene ikke øremærket selve rejsen, men muliggør i stedet en generøs donation til argentinerne.

 

- Når vi til efteråret rejser til Argentina, bliver det med en masse brugt udstyr, som vi lader blive i Argentina - altså en form for donation. Pengene går til at dække dette udstyr, siger Malene Johannsen Terp.

 

Holdet ser frem til at lære det argentinske folk at kende og få en fælles kulturoplevelser som blandt andet tangodansetimer, som de kan tage med hjem til undervisning i lokalforeningerne i BrugDanmark. I det hele taget glæder holdet sig til at rejse sammen og dele den unikke oplevelse - for som Malene Johannsen Terp afslutningsvist siger:

 

- Man kommer virkelig tæt på hinanden, når man er af sted som en gruppe i så lang tid. Og så giver det venskaber for livet.

Deltag i 10 til Forskel

10 til Forskel er en unik mulighed for at realisere projekter, der samtidig engagerer og skaber sammenhold blandt deltagerne. Hver måned er der 10.000 kroner på spil og dermed en ny mulighed for at realisere projekter til glæde og gavn for fællesskabet. 

 

I Spar Nord Fonden opfordrer vi ildsjæle fra klubber, foreninger, skoler, børnehaver, integrationsprojekter, kulturelle institutioner m.v. til at uploade deres gode projekter.

 

Upload dit projekt og deltag i 10 til Forskel her.

 

Se de tidligere vindere her.


Seneste nyheder