KundeCo.Sparnordfonden.Core.Models.DocumentTypes.Image?.Name
Gammel Estrup lancerer nyt børneunivers
Nyhed 07. november 2023
Med digitale fortællinger, man kan tilgå på sin telefon, lydinstallationer, der aktiveres ved berøring, såkaldte stereoskoper, man kan se gammeldags 3D-billeder i, og en stor 1700-talskjole, man kan kravle ind i, åbner Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum herregårdshistorien for børn og unge.

Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum har det seneste år arbejdet målrettet med forskellige aktiverende og sanselige formidlingsformer for at ramme målgruppen af børn og børnefamilier, og det har nu resulteret i en række særlige oplevelser for børn. Museumsinspektør fra Anders Sinding fortæller:

 

- Vores faste udstilling består af en perlerække af historiske interiører, og traditionelt har de været formidlet via tekster på bannere og skilte. Det fungerer rigtig fint, men vi vil gerne udvide museets brugergruppe for at sikre, at herregårdshistorien når ud til så mange som muligt. Med det nye børneunivers lægger vi et ekstra lag på den traditionelle udstilling i form af en masse både fysiske og digitale oplevelser, der alle har et legende element og er designet til at aktivere andet end læsemusklen.

 

Det nye børneunivers på Gammel Estrup består af en række stationer placeret rundt omkring på herregården, hvor man kan røre, kigge og lytte sig klogere på emner som magt, skønhed og forholdet mellem herskab og tjenestefolk på fortidens herregårde. Oplevelserne er målrettet børn, men kan bruges af alle. Udover de konkrete aktiviteter på herregården, vil museet også etablere en række undervisningsforløb for grundskolen som en mere læringsorienteret del af projektet. Børneuniverset på Gammel Estrup er støttet af Spar Nord Fonden.

Fakta om Gammel Estrup

Gammel Estrup er en af Danmarks bedst bevarede Renæssanceherregårde. Gammel Estrup var i mere end 600 år i samme families eje.

 

Danmarks Herregårdsmuseum  blev oprettet i 1930 og er i dag et statsanerkendt specialmuseum. Museet beskæftiger sig med de godt 730 danske herregårde, og alt hvad dertil hører af herskab og tjenestefolk, bygninger og arkitektur, skove og marker, haver og kulturlandskab, indretnings- og boligkultur, malerkunst og møbler mm. 

 

Gammel Estrups udstilling rummer en række enestående interiører for herskab og tjenestefolk fra omkring år 1500 og frem til første del af 1900-tallet. Desuden kan man opleve et helstøbt kulturmiljø med historiske haver, driftsbygninger og arbejderboliger.

 

Læs mere om Gammel Estrup her.


Seneste nyheder