KundeCo.Sparnordfonden.Core.Models.DocumentTypes.Image?.Name
Fra Tegnefestival til Makværk: Ny, kreativ festival ser dagens lys
Nyhed 10. november 2022
Skaberi, fantasi, makkeri, sjuskeri, sysleri. Omdrejningspunktet er kreativitet, når Billedskolen Horsens inviterer nysgerrige børn og unge til at deltage i en ny version af Tegnefestival den 13.-19. marts 2023.

- Med Makværk Festival kan du se frem til at opleve en kreativ eksplosion, hvor du som gæst bare ikke kan lade være med at deltage. Alle tænkelige rum og hyggelige hjørner på Kulturstationen byder på workshops, hyggestunder og sanseoplevelser med gæsten som medskaber.

 

Sådan lyder det fra Helene Engelund, der er leder af Billedskolen Horsens og en af idémagerne bag en relancering af Tegnefestival, som vi kender den.

 

Den nye festival, Makværk Festival, byder på et kreativt program, som er spækket med overraskende, skæve og inspirerende oplevelser i form af blandt andet workshops, aktiviteter, talks, der introducerer publikum til billedkunst og alle dets genrer i en form, der er i øjenhøjde.

 

- Fælles for alle oplevelserne er, at deltagerne ikke behøver at kunne noget i forvejen for at være med. Vi kommer med en klar opfordring om, at deltagerne lader sig opsluge og slipper hæmningerne. For her må du tegne, som du vil. Det skal hverken være pænt eller grimt eller noget helt tredje, - men lige, som du synes, siger Helene Engelund.

Mere kreativitet i hverdagen

Og oplevelser er der nok af i støbeskeen for den nye festival, der er støttet af Spar Nord Fonden og Horsens Kommune. Her kan nævnes muleposetryk, blindtegning, splatterværk, keramik, byggeri, genbrugsskulptur, animationsbio, og dramatisk croquis som nogle af de oplevelser, man kan se frem til at være en del af som deltager på Makværk Festival.

 

Her kan man slippe fantasien løs - uden at man selv står for rammerne, oprydningen eller materialerne.

 

- Deltagerne får inspiration til, hvordan de får mere kreativitet ind i hverdagen. Og de kan gøre det på en måde, hvor de kan slippe hæmningerne i fællesskab med familie og venner. Målet er, at alle festivalens besøgende skal mærke, at deres kreativitet har en berettigelse i verden – og at det faktisk ikke er så farligt at skabe endda, siger Lasse Schuleit, som er kultur- og eventchef i Horsens Kommune.

 

Ud over de mange workshops kan man også opleve musik, talks, kunstinstallationer, online tegneevents, street art-værker og tegnebattles – oplevelser, hvor deltagerne ikke selv skal svinge malerpenslen, men får en helt særlig invitation til at se og opdage noget nyt.

Bygger på et stærkt fundament

Og nok er navnet nyt, men fundamentet er kendt. Makværk Festival bygger nemlig på 15 års erfaringer fra Tegnefestival og DM i Tegning. I år relancerer Billedskolen Horsens festivalen, så den rummer den brede billedkunst og ikke alene tegningen. Samtidig fjernes konkurrencedelen, DM i Tegning, fra programmet.

 

- Vi vil gerne vise, at med de rigtige rammer kan alle lave noget ret fantastisk. Det er derfor helt naturligt for os at bevæge os væk fra konkurrencedelen som bærende element og i stedet fokusere på at skabe i fællesskab. Her kan alle - uanset forudsætninger - være med til at skabe, siger Helene Engelund.

 

En af de ting, som Billedskolen Horsens viderefører fra Tegnefestival, er tilbuddet til skoler. Her vil hverdagene byde på en række skoleworkshops og online events i dagtimerne.

 

Eftermiddagene og weekenden vil til gengæld være åbne for alle.

Om Makværk Festival

Bag Makværk Festival er Billedskolen Horsens, som har mere end 25 års erfaring med kreativitet og læring.

 

Festivalen afvikles i samarbejde med Horsens Kommune og med støtte fra Spar Nord Fonden, som bakker op om udviklingen mod en fællesskabsorienteret festival.

Læs mere på www.makværkfestival.dk

Fakta

Makværk Festival er en billedkunstnerisk festival for børn og unge, som finder sted på Kulturstationen i Horsens den 13.-19. marts 2023.

· Festivalen er en videreudvikling af Tegnefestival og DM i Tegning, der har eksisteret siden 2008.

· Bag Makværk Festival er Billedskolen Horsens, som afvikler festivalen i samarbejde med Horsens Kommune og med støtte fra Spar Nord Fonden.

· Programmet byder både på workshops for skoler, unge og børn og deres voksne.


Seneste nyheder