KundeCo.Sparnordfonden.Core.Models.DocumentTypes.Image?.Name
Flere indlagte børn kan se frem til et kreativt frirum
Nyhed 19. august 2021
Siden september 2020 har Kreaheltene sørget for et kreativt frirum for en række af landets indlagte børn. I dag er de til stede i Odense, Aalborg og Hjørring, nu får endnu flere børn glæde af Kreaheltene. Dette sker med støtte fra Spar Nord Fonden, der ønsker at bidrage til projektets udvikling.

Et kreativt værksted med plads til at fordybe sig i tegninger, udklip og malerier. Det er, hvad Kreaheltene tilbyder de indlagte børn. Et sted, hvor sygdommen træder i baggrunden for en stund, og hvor fantasien kan slippes løs.


I september 2020 blev Kreaheltene lanceret på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital i Odense. Og i begyndelsen af 2021 blev det også muligt at introducere det kreative værksted til børnene på Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland i Hjørring. Nu tager Kreaheltene det næste skridt på missionen om at tilbyde det kreative frirum til så mange indlagte børn som muligt. Det sker sammen med Spar Nord Fonden, der har støttet projektets videre udvikling.


”Børn skal da have lov til at lege, grine og kreere – med glimmer, klister, pap og hele molevitten”, udtaler Bo Uggerhøj, der er fondsdirektør i Spar Nord Fonden ”og at det netop er muligt i forbindelse med børns hårde og længerevarende sygdomsforløb og indlæggelser er fantastisk. Vi prioriterer netop stærke initiativer, hvor mennesker hjælper mennesker – og hvor hjælpen fra fx Kreaheltene – ud over pusterum fra sygdom og udfordringer – måske også byder på læring og nye små fællesskaber.”


Støtten er med til at sikre udviklingen af Kreaheltene på Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland i Hjørring samt opstart på børne- og ungehospicet Strandbakkehuset i Rønde.
Et initiativ fra Børneulykkesfonden


Bag Kreaheltene står Børneulykkesfonden, der også har sat Legeheltene i verden. Legeheltenes formål er at aktivere de indlagte børn med bevægelse og leg. Frirummet til børnene er derfor fællesnævneren for begge initiativer. Det udtaler generalsekretær hos Børneulykkesfonden, Henriette Madsen:
”Overalt hvor vi kommer med Kreaheltene og Legeheltene, bliver vi budt varm velkommen af både personale, børn og forældre. Vi kan tydeligt mærke, at de indlagte børn sætter stor pris på de frirum, som vores initiativer skaber ude på børneafdelingerne. Derfor sætter er vi også glade for, at Spar Nord Fonden har lyst til at være med på rejsen mod at få startet Kreaheltene op på flere af landets hospitaler.”

Om Børneulykkesfonden

Ulykker er den hyppigste dødsårsag blandt børn i alderen 1-18 år, og hver fjerde dødsfald i denne aldersgruppe skyldes en ulykke. Samtidig kommer 150.000 børn under 15 år hvert år på skadestuen som følge af en ulykke. Det svarer til et barn hver 3.-4. minut - hele døgnet. Det gør Børneulykkesfonden noget ved. Vi arbejder for at forebygge børneulykker og skabe sikre rammer for danske børn uden at gå på kompromis med børnenes leg, kreativitet og fysiske udfoldelse.

Om Kreaheltene

Kreaheltene er et frirum på hospitalet, hvor sygdom træder i baggrunden for en stund. Her er der plads til fantasi, til at skabe noget og til at udtrykke sig, til fællesskab og nye venskaber. I Kreaheltenes mobile værksted kan børn og deres familier komme og lege med forskellige inspirerende materialer og være en del af et fællesskab, der ikke handler om sygdom eller diagnoser.
Kreaheltene er på tre hospitaler i Danmark og er et initiativ startet af Børneulykkesfonden.

Om Legeheltene

Legeheltene arbejder for at skabe aktiv leg og bevægelse for de ca. 60.000 børn i alderen 1-14 år, der hvert år indlægges på et hospital i Danmark. Legeheltene skaber et frirum med plads til store armbevægelser, tumlelege og fællesskab – og med plads til at være barn igen.
Legeheltene er på 13 hospitaler i Danmark og på Færøerne og er et initiativ startet af Børneulykkesfonden.


Seneste nyheder