KundeCo.Sparnordfonden.Core.Models.DocumentTypes.Image?.Name
Dramatisk croquis, lokal kunst og drink & draw: Makværk Festival er klar med årets program
Nyhed 15. februar 2023
Billetsalget er kommet flyvende fra start, og nu er den nye Makværk Festival klar med programmet for 2023.

En ny Horsens-festival ser dagens lys til marts, når Makværk Festival holdes før første gang den 13.-19. marts 2023. Billedskolen Horsens relancerede den 15 år gamle Tegnefestival under det nye navn: Makværk Festival, der kommer til at foregå på Kulturstationen i Horsens – og nu er det fulde program færdigt. 

 

Den nye festival, der er støttet af Spar Nord Fonden og Horsens Kommune, er i høj grad et lokalt foretagende, som inddrager mange kunstnere og artister, der stammer fra Horsens. Heriblandt kreativ direktør og forfatter Rasmus Kolbe – af mange bedre kendte som Lakserytteren, akvarelmaler Simone Hvilsted, billedkunstner Mark Ebert Løvendahl og keramiker Anna Andersen. 

 

Ud over at Billedskolen selv leverer en række workshops til festivalen, er også Komediehuset og Musik- og Balletskolen involveret i festivalen med flere indslag. 

 

- Makværk handler om fællesskab, og det giver kun mening, at festivalen også bliver til på baggrund af lige præcis det: Fællesskab. Vi har kun mødt støtte og medvind i planlægningen af Makværk Festival, og det håber vi bestemt varer ved, siger Suzanne Damgaard Taylor, koordinator og kommunikatør for festivalen. 

Svineri, makkeri, store performances og leg

I ugens løb byder programmet på mange muligheder for at prøve kræfter med nye måder at udtrykke sig kreativt. Du kan eksempelvis være med til at bygge en vaskeægte Makværk-verden – eller lære at tegne hænder. 

 

Det helt store festivalbrag forløber fredag, lørdag og søndag og kickstartes med åbningstale ved borgmester Peter Sørensen fredag klokken 16.00. Fredag eftermiddag inviterer Makværk Festival til dramatisk croquis - dog i en familievenlig version med påklædte skuespillere fra Komediehuset. 

 

Tirsdag-torsdag er der åben workshop i KUBEN på Søndergade og i Billedskolens lokaler på Kulturstationen, og så inviterer festivalen det voksne segment til ’Drink & Draw’ onsdag den 15. marts på Platform K. 

Gang i billetsalget

Allerede inden programmets offentliggørelse var billetsalget i gang, og det går ikke stille for sig. Allerede efter få dage var der booket 300 festivalarmbånd og håbet er, at man I år når op på 1000 gæster. 

 

- Vi er så spændte på, hvor mange mennesker vi får lov at dele Makværk Festival med i år. Allerede nu er det virkelig positivt, hvor mange der viser interesse og vil ind og skabe med os, siger Helene Engelund, leder af Billedskolen Horsens. 

 

Makværk Festival afvikles den 13.-19. marts 2023 i samarbejde med Kulturstationen, byens kulturskoler og Spar Nord Fonden. Arrangementet afvikles med støtte fra Aart de Vos, Fila Nordic og lokale Grafisk Forum. 

 

Læs mere på festivalens hjemmeside og følg Makværk Festival på Facebook og Instagram. 

Om Makværk Festival

Bag Makværk Festival er Billedskolen Horsens, som har mere end 25 års erfaring med kreativitet og læring. 

Festivalen afvikles i samarbejde med Horsens Kommune og med støtte fra Spar Nord Fonden, som bakker op om udviklingen mod en fællesskabsorienteret festival. 

 

Fakta 

  • Makværk Festival er en billedkunstnerisk festival for børn og unge, som finder sted på Kulturstationen i Horsens den 13.-19. marts 2023. 
  • Festivalen er en videreudvikling af Tegnefestival og DM i Tegning, der har eksisteret siden 2008. 
  • Bag Makværk Festival er Billedskolen Horsens, som afvikler festivalen i samarbejde med Horsens Kommune og med støtte fra Spar Nord Fonden. 
  • Programmet byder både på workshops for skoler, unge og børn og deres voksne. 

Seneste nyheder