KundeCo.Sparnordfonden.Core.Models.DocumentTypes.Image?.Name
Spar Nord Fonden donerer en kvart million til kunstprojekt for unge nordjyder
Nyhed 28. september 2023
Kunstbygningen i Vrå – Engelundsamlingen søsætter et stort kunstprojekt i et samarbejde med ”den digitale kunsthal” Pixlart. Initiativet involverer unge nordjyder og lokale kunstaktører, der i fællesskab vil give publikum et indblik i unges verden. Spar Nord Fonden støtter projektet LIVSBILLEDER med 258.000 kroner.

I projektet LIVSBILLEDER bliver unge nordjyder fra hele regionen inviteret til workshops faciliteret af lokale kunstnere. I samspil med kunstnerne skal de unge sætte ord og billeder på deres virkelighed, som til sidst skal danne et kunstværk, der tager publikum gennem en surroundvisning af unges livsverden. Der er tale om en helt ny måde at forbinde kunst, identitet, trivsel og fortællinger fra det nordjyske.

Inddragelse af unge

Kunstbygningen i Vrå – Engelundsamlingen orienterer sig i disse år i stigende grad mod det unge publikum. Det kræver nytænkning og nye formater, som kommer de unge i møde. I projektet LIVSBILLEDER bliver de unge netop mødt i øjenhøjde, når de bliver inddraget i samskabelsen af det endelige værk.

 

Det kritiske blik vil også blive skærpet undervejs, når de unge skal reflektere over deres eget liv. I en tid, hvor unge specialiserer sig mere og mere i en digital verden, sociale medier, mytologiserede universer og forestillinger om livet, kan de til tider mangle nogle kritiske tilgange og livskundskaber, som hjælper dem med at distancere og navigere i disse universer.

Unge-fokus møder begejstring

Spar Nord Fonden støtter blandt andet kulturelle fællesskaber og i særdeleshed kulturprojekter målrettet unge og den brede befolkning. Derfor er der opbakning til LIVSBILLEDER, der skaber fællesskaber mellem unge på tværs af uddannelser og samtidig giver ældre generationer indblik i den unges verden:

 

- I Spar Nord Fonden er vi glade for at kunne støtte det nytænkende kunstprojekt LIVSBILLEDER, der inviterer en stor gruppe nordjyske unge fra forskellige uddannelsesinstitutioner ind i et givende kunstfællesskab. Deres afsluttende kunstværk bygger bro til ældre generationer og er til glæde for alle besøgende i Kunstbygningen i Vrå, udtaler fondsdirektør i Spar Nord Fonden Bo Uggerhøj.

 

Projektet ligger i forlængelse af andre initiativer for unge i Kunstbygningen. Til foråret vises den anden Ung Dansk Samtidskunst biennale, og hen over vinteren er der workshops rettet specielt mod unge.

 

Bag projektet står foruden Kunstbygningen i Vrå og Pixlart også Line Franke Hedegaard fra Hjørring Musikskole og Billedkunstnerisk Grund Kursus i Aalborg.

 

LIVSBILLEDER kan opleves fra 3.-17. marts 2024 i Kunstbygningen i Vrå - Engelundsamlingen.


Seneste nyheder