KundeCo.Sparnordfonden.Core.Models.DocumentTypes.Image?.Name
Festgaranti til The Tall Ships Races i Esbjerg
Nyhed 20. maj 2022
Masser af god musik bliver lydtapetet til dette års maritime folkefest i Esbjerg. Programmet er spækket med både velkendte og nyere kunstnere, der leverer stærke liveoptrædener.

Nedtællingen til The Tall Ships Races er for alvor i gang. Nu er der under to måneder til, at Esbjerg byder velkommen til Europas største gratis familiebegivenhed med maritimt islæt. Flåden af traditionelle skibe sætter kurs mod Esbjerg, som er starthavn for den festlige kapsejlads. Fra den 7. – 10. juli vil de smukke skibe kunne opleves i havnen, og for at få stemningen helt i vejret, vil koncerterne få selv den mest hårdføre pirat til at gynge med.

Musik for fulde sejl

Traditionen tro vil den store scene byde på kendte danske kunstnere, som har et format, der passer til publikummet og omgivelserne. Den store scene placeres igen i området mellem Dokhavnen og Trafikhavnen, hvor de besøgende skibe lægger til kaj, og det er på denne scene, at tonen slås an for folkefesten fra kl. 13.30 til omkring midnat torsdag, fredag og lørdag.

 

”Publikum kommer for skibene, men bliver for at lytte til musikken. Derfor skal der være et superprogram. Fællesskabet foran scenen med masterne i baggrunden på en dejlig sommeraften er for mange lig med at være til The Tall Ships Races”, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen, som sidder som formand i executive committee, der står i spidsen for The Tall Ships Races.

Gnags, Calby og Sømændene

Kvaliteten i musikprogrammet skyldes, at gode samarbejdspartnere bakker op om at bringe The Tall Ships Races til Esbjerg. Her er Spar Nord Fonden med til at sætte strøm til arrangementet, mens Spar Nord Bank fungerer som Main Port Sponsor.

 

Torsdagen byder på den officielle åbning af The Tall Ships Races, og på den store scene er Birthe Kjær og Gnags klar til at skyde folkefesten i gang.

 

Fredagens musikprogram præsenteres i samarbejde med Classic FM, og der er garanti for magi i luften med Halberg and Friends, som runder aftenen af efter Calby, Lis Sørensen og Sko/Torp.

 

Lørdag aften kulminerer programmet med Kellermensch og Folkeklubben, og når Sømændene har forladt scenen, begynder det store festfyrværkeri ved Trafikhavnen.

 

Udover den store scene vil der langs kajerne være sat små intime scener på, hvor man kommer til at opleve mange lokale navne.

 

”Genremæssigt skal The Tall Ships Races spænde bredt, så er der noget for alle. Folkefesten kræver kunstnere, der kan spille en hel havn op samtidig med at få både skibe og publikum til at gynge med”, siger leder af Tobakken, Jan Mols Poulsen, der står for at sammensætte det maritime musikprogram. Derudover vil man også kunne finde Jan Mols Poulsen på scenen sammen med Creedence Tribute, der også spillede under The Tall Ships Races i 2018.

Om The Tall Ships Races

Esbjerg bliver første stop i kapsejladsen, der fører skibene til Harlingen i Holland, Antwerpen i Belgien og Aalborg. Mødet mellem nationer og den kulturelle udveksling har siden 1956 været en kongstanke hos Sail Training International, som står bag den maritime sejlbegivenhed. Arrangørerne i Esbjerg forventer at give mindst 130 unge mellem 15 og 25 år mulighed for at sejle med på strækningen mellem Esbjerg og Harlingen i Holland. De unge får en forsmag på livet til søs og lærer at begå sig i en international besætning, og denne kombination skal gerne få flere unge fra Esbjerg-området til at interessere sig for en maritimuddannelse.

Musikprogrammet på den store scene:

Torsdag den 7. juli

13.30 Johan Lind & Young Ones

15.30 Navn følger

17.30 Mojo Hands

19.30 Birthe Kjær & Feel Good Band

21.30 Gnags

 

Fredag den 8. juli

13.30 Navn følger

15.30 Calby

17.30 Sko/Torp

19.30 Lis Sørensen

21.30 Halberg and Friends

 

Lørdag den 9. juli

13.30 Navn følger

15.30 Creedence Tribute

17.30 Kellermensch

19.30 Folkeklubben

21.30 Sømændene

 

 

Foto: Esbjerg Kommune


Seneste nyheder