KundeCo.Sparnordfonden.Core.Models.DocumentTypes.Image?.Name
Spar Nord Fonden i ny strategi: Støtter fællesskaber der mærkes
Nyhed 01. oktober 2021
Ny strategi skal sikre større kendskab til Spar Nord Fonden og give flere projekter inden for kultur, social og fritid mulighed for at opstå, udvikles og styrkes. Spar Nord Fonden støtter fællesskaber der mærkes og ønsker med den nye strategi at skabe sammenhold på tværs af samfundet. Lokalt, regionalt og nationalt.

Hver en sten er så at sige blevet vendt hos Spar Nord Fonden. Siden fondsdirektør Bo Uggerhøj tiltrådte i maj 2020, har Fonden gennemgået en forandringsproces, hvor alle procedurer, koncepter og systemer er blevet effektiviseret i en ny strategi, som skal komme små og store fællesskaber til gode.

 

Netop ”fællesskaber” får fremover en central betydning hos Spar Nord Fonden. Med den nye strategi følger også en ny uddelingspolitik, hvor donationer fra Spar Nord Fonden skal styrke fællesskabsfølelsen og samhørigheden mellem mennesker, så det mærkes og gør en reel forskel for mennesker, for foreninger og for fællesskaber.

 

”Vi har valgt at sige det ganske kort: Gode fællesskaber er dem, der mærkes”, fortæller fondsdirektør Bo Uggerhøj og fortsætter: ”Vi ved godt, at vi ikke alene kan sørge for at styrke fællesskabsfølelse og samhørighed mellem mennesker, men med vores donationer kan vi i samarbejde med foreningerne skabe muligheden for at samle mennesker om de interesser, der beriger dem og som skaber sammenhold på tværs af samfundet.”

 

Spar Nord Fonden støtter foreninger i hele Danmark. På Fondens nye hjemmeside er det muligt at finde ansøgningsskemaer til at søge om støtte til netop jeres forening og det fællesskab, der samler jeres lokalsamfund: Ansøg Spar Nord Fonden her.

Vi ser ikke ud som vi plejer…

Spar Nord Fondens visuelle identitet også er ny. Med den nye strategi om at støtte fællesskaber der mærkes, følger et farverigt univers, der skal afspejle den glæde og de muligheder, Fondens donationer bidrager til i hverdagen hos Danmarks små og store foreninger.

 

”Vores ambitionen er dels at skabe et univers, hvor der sikres et tydeligt slægtskab til Spar Nord Bank, så Spar Nord Fondens kommunikationsindsats bidrager til Fondens formål, og dels at skabe et univers, der sætter ord, billeder og farver på de værdier og initiativer, som Fonden har fokus på,” siger Bo Uggerhøj og fortsætter: ”Vores nye logo er nu en realitet, og vi er af flere grunde særdeles tilfredse med resultatet. Med Nordstjernen i logoet bevarer vi slægtskabet til Spar Nord Bank, og ved at skabe vores eget univers afspejles på alle måder, at Spar Nord Fonden er ”sin egen”.”

 

Den nye visuelle identitet udmønter sig blandt andet i, at Spar Nord Fondens tre uddelingsområder har fået hvert sit kendetegn i farver: Lilla til kultur, orange til social og grøn til fritid. Derudover er det på Fondens nye hjemmeside muligt at læse om alle de projekter, som Fonden støtter. Blandt andet illustrerer et danmarkskort, hvilke projekter Fonden har støttet både lokalt, regionalt og nationalt. Funktionen er gjort tilgængelig, så projekter kan inspirere hinanden. Dette med udgangspunkt i, at Fonden med sine donationer har særligt fokus på, at projekter og initiativer ideudvikles, gennemføres og opleves i fællesskab.

 

700 – 800 små og store fællesskaber hvert år

Spar Nord Fonden modtager 2.500 ansøgninger om året – og op til 800 foreninger får hvert år besked fra Fonden om, at bestyrelsen har valgt at bevilge støtte til netop deres projekt. Med i betragtningerne om hvilke projekter, der skal have støtte, er ambitionen om at Fonden vil medvirke til at skabe og udbygge flere værdifulde fællesskaber, hvor mennesker kan høre til og føle sig som en del af noget betydende.

 

Det centrale fokus på ”fællesskaber” er nyt i Spar Nord Fondens kommunikation, men stammer fra rødderne. Spar Nord Fonden har rødder i Sparekassen Nordjylland, der gennem generationer har fået mennesker og lokalsamfund til at blomstre. Da Sparekassen blev omdannet til Spar Nord Bank A/S blev den oparbejdede kapital – fællesskabets penge – til grundlæggelsen af Spar Nord Fonden. Siden har Spar Nord Fondens formål været at give tilbage til fællesskabet med donationer, der gør en forskel.

 

”Efter det seneste års strategiarbejde er vi nu klar til at blande os endnu mere i danske projekter inden for kultur, social og fritid. Så har I et projekt, der kan styrke fællesskaber og bidrage til fælles oplevelser, så send en ansøgning til Spar Nord Fonden” opfordrer fondsdirektør Bo Uggerhøj til slut.

 

 

Kontaktperson:

Fondsdirektør, Bo Uggerhøj

bo@sparnordfonden.dk
20 16 58 50


Seneste nyheder